Biobest

Sinds 1987 is Biobest een expert in bestuiving en biologische bestrijding van plagen en ziekten in de tuinbouw. Biobest helpt telers in bijna 70 landen vanuit het hoofdkantoor in België en zijn dochterondernemingen waaronder een locatie in Nederland.

Vanaf het begin biedt Biobest ons hun producten en expertise aan. Voor beide is wasabi een nieuwe teelt. Samen onderzoeken we hoe we plagen en ziekten in wasabi biologisch kunnen bestrijden. Deze kennis stelt ons in staat om een duurzame teeltmethode te ontwikkelen.


Rungis

Met tientallen jaren ervaring levert Rungis Nederlandse en internationale chef-koks met verse en innovatieve groenten en fruit. Ze leveren dagelijks een enorm assortiment van ongeveer 4000 producten. Rungis staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve producten en hun expertise.

Toen Dutch Wasabi nog in de R & D-fase zat, was Rungis de eerste die met Dutch Wasabi werkte. Ze hielpen onze eerste wasabi-bloemen en onze eerste wasabi-stammen te verspreiden. Ze hebben ons ook geholpen de markt en de behoeften van onze klanten te begrijpen in combinatie met de juiste prijsstelling. Ze distribueren momenteel ons complete assortiment.


Hagelunie

Innovatiefonds Hagelunie is een onafhankelijk fonds dat de food- en agrisector ondersteunt financieel in R&D.

Na een testfase van 2 jaar waren we klaar om onze methoden op grotere schaal te testen. De financiële ondersteuning van de Hagelunie stelt ons in staat onze teeltmethoden en de Nederlandse markt voor verse wasabi verder te ontwikkelen.


Rabobank

De Rabobank is een coöperatie die 120 jaar geleden in Nederland werd opgericht als een landbouwcoöperatie. De Rabobank heeft vandaag de dag nog steeds een unieke positie in de Food & Agri-sector.

Zo herinvesteert het Rabobank Innovatie Fonds een deel van de winst van Rabobank in de maatschappij door startups en andere innovaties te ondersteunen. In 2018 verleende het Rabobank Innovatie Fonds van Rabobank Westland financiele ondersteuning aan Dutch Wasabi om de eerste wasabi-teelt in Nederland te ontwikkelen.