Yakiniku BBQ Saus
Authentieke Japanse BBQ saus
Yakiniku betekent “gegrild vlees”. Elk Japans Yakiniku restaurant heeft zijn eigen barbecue dipsaussaus: Yakiniku no tare.
Een bijzondere mix van ui, appel en sansho (Japanse peper) gecombineerd met authentieke soja saus en mirin. Dit is een unieke olievrije Yakiniku saus. Perfect voor bij gegrild vlees, gegrilde zeevruchten en groenten.
Producent
Het bedrijf Shibanuma heeft een lange geschiedenis in de productie van sojasauzen. Shibanuma werd opgericht in 1688 (Edo-periode) in het de provincy Ibaraki (ten noorden van Tokio). De huidige president, de heer Shibanuma, is de 18e generatie van Shibanuma sinds de oprichting van het bedrijf.
Shibanuma handhaaft traditionele methoden voor de productie van zijn sojasaus. Ze gebruiken met name houten vaten, waarvan sommige dateren uit het Meiji-tijdperk (eind 19e eeuw). Dit zorgt voor een unieke smaak en kwaliteit.