Terug

Kamakura Sujihiki 240mm

  • Kamakura Sujihiki 240mm
  • Kamakura Sujihiki 240mm
  • Kamakura Sujihiki 240mm
  • Kamakura Sujihiki 240mm

  • Op voorraad
  • 1-2 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Lang, smal en sierlijk Japans Sujihiki mes met een uniek heft dat voornamelijk wordt gebruikt voor het verwijderen van pezen en vet van vlees, het portioneren van vlees of vis, of voor het fileren en villen van vis.

€ 149,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Kamakura Sujihiki 240mm

Dit lange, smalle, sierlijke Sujihiki mes wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van pezen en vet van vlees, het portioneren van vlees of vis, of voor het fileren en villen van vis. Door het lange lemmet kan het vlees of de vis in één trekbeweging van hiel tot punt worden gesneden. Doordat het lemmet erg smal is voelt dit mes ligt aan, ondanks de lengte. 

Kamakura serie

Deze serie is gemaakt door Ryujin, Tsubame-Sanjo, Niigata, Japan. Het lemmet heeft een bijzondere geometrie, afgewerkt met de hand met de "Edo-slijptechniek" die slechts door een paar vakmensen in Japan wordt toegepast. Dit geeft het lemmet een uitstekende dunheid en scherpte, met een rechte zijde en een lange vouw (kireha). Het dunne lemmet is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.

Het uniek handvat heeft een oppervlak in de Kamakura-bori (鎌倉彫) stijl, een traditionele techniek met kleine uitsparingen voor een perfect handgevoel. Het holle heft maakt het mes licht van gewicht en comfortabel, ook na lang snijden. 

1k6 staal

Japans 1K6-staal is een type roestvrij staal dat vaak wordt gebruikt in de productie van Japanse messen. Het wordt heeft een goede balans tussen hardheid, duurzaamheid en corrosiebestendigheid, het staal is scherp te slijpen maar ook onderhoudsarm.

Kenmerken van 1K6-staal:

  1. Hardheid: 1K6-staal heeft doorgaans een hardheid van ongeveer 58-59 HRC (Rockwell Hardheidsschaal). Dit biedt een goede balans tussen scherptebehoud en slijtvastheid.
  2. Corrosiebestendigheid: Door het roestvrij stalen karakter is 1K6-staal goed bestand tegen roest en corrosie, wat belangrijk is voor keukengebruik waar het mes regelmatig in contact komt met water en voedselzuren.
  3. Scherptebehoud: Hoewel het niet zo hard is als sommige andere high-end messenstaalsoorten, behoudt 1K6-staal redelijk goed zijn scherpte en is het gemakkelijk opnieuw te slijpen.
  4. Duurzaamheid: 1K6-staal is vrij taai, wat betekent dat het minder snel breekt of barst onder zware belasting. Dit maakt het geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken.

Vergelijking met Andere Staalsoorten:

  • Vg-10: Dit is een andere populaire staalsoort voor Japanse messen, die doorgaans een hogere hardheid heeft (60-61 HRC) en daardoor langer scherp blijft, maar ook kwetsbaarder is voor breken.
  • High Carbon Steel: Dit type staal kan scherper worden geslepen en houdt zijn scherpte langer vast, maar is gevoeliger voor roest en vereist meer onderhoud.

Over het algemeen is 1K6-staal een uitstekende keuze voor diegenen die een betrouwbaar, duurzaam en relatief onderhoudsarm mes willen dat geschikt is voor dagelijks gebruik in de keuken.

Onderhoud

Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden wat zuurdere producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

Specificaties

Specificaties voor: Kamakura Sujihiki 240mm

  • Herkomst Japan
  • Lengte Lemmet 240 mm
  • Staalsoort RVS 1k6
  • Heft Stainless steel Kamakura-bori style

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Kamakura Sujihiki 240mm

    Kamakura Sujihiki 240mm

    € 149,-