Terug

Kamakura Gyuto 210mm

    Kamakura Gyuto 210mmKamakura Gyuto 210mmKamakura Gyuto 210mmKamakura Gyuto 210mm

  • Niet op voorraad
  • 2-3 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

De Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes met een uniek handvat. Een echte alleskunner waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen.

€ 119,- Gratis verzending

€ 119,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

    Productomschrijving

    Kamakura Gyuto 210mm

    De Gyuto is de Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes. Een echte alleskunner waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen.

    Door het kenmerkende brede lemmet raken je knokkels bij het snijden de snijplank niet en is de hand waarmee je het te snijden materiaal vasthoudt beschermd. Door de bolling kun je ook wiegen, om bijvoorbeeld kruiden fijn te snijden. De spitse mespunt van de Gyuto is goed voor nauwkeurig werken in krappe ruimtes. Ten slotte kan vrijwel elk deel van het mes worden gebruikt voor 'push-cut' of 'pull-cut'.

    Kamakura serie

    Deze serie is gemaakt door Ryujin, Tsubame-Sanjo, Niigata, Japan. Het lemmet heeft een bijzondere geometrie, afgewerkt met de hand met de "Edo-slijptechniek" die slechts door een paar vakmensen in Japan wordt toegepast. Dit geeft het lemmet een uitstekende dunheid en scherpte, met een rechte zijde en een lange vouw (kireha). Het dunne lemmet is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen.

    Het uniek handvat heeft een oppervlak in de Kamakura-bori (鎌倉彫) stijl, een traditionele techniek met kleine uitsparingen voor een perfect handgevoel. Het holle heft maakt het mes licht van gewicht en comfortabel, ook na lang snijden. 

    1k6 staal

    Japans 1K6-staal is een type roestvrij staal dat vaak wordt gebruikt in de productie van Japanse messen. Het wordt heeft een goede balans tussen hardheid, duurzaamheid en corrosiebestendigheid, het staal is scherp te slijpen maar ook onderhoudsarm.

    Kenmerken van 1K6-staal:

    1. Hardheid: 1K6-staal heeft doorgaans een hardheid van ongeveer 58-59 HRC (Rockwell Hardheidsschaal). Dit biedt een goede balans tussen scherptebehoud en slijtvastheid.
    2. Corrosiebestendigheid: Door het roestvrij stalen karakter is 1K6-staal goed bestand tegen roest en corrosie, wat belangrijk is voor keukengebruik waar het mes regelmatig in contact komt met water en voedselzuren.
    3. Scherptebehoud: Hoewel het niet zo hard is als sommige andere high-end messenstaalsoorten, behoudt 1K6-staal redelijk goed zijn scherpte en is het gemakkelijk opnieuw te slijpen.
    4. Duurzaamheid: 1K6-staal is vrij taai, wat betekent dat het minder snel breekt of barst onder zware belasting. Dit maakt het geschikt voor dagelijks gebruik in de keuken.

    Vergelijking met Andere Staalsoorten:

    • Vg-10: Dit is een andere populaire staalsoort voor Japanse messen, die doorgaans een hogere hardheid heeft (60-61 HRC) en daardoor langer scherp blijft, maar ook kwetsbaarder is voor breken.
    • High Carbon Steel: Dit type staal kan scherper worden geslepen en houdt zijn scherpte langer vast, maar is gevoeliger voor roest en vereist meer onderhoud.

    Over het algemeen is 1K6-staal een uitstekende keuze voor diegenen die een betrouwbaar, duurzaam en relatief onderhoudsarm mes willen dat geschikt is voor dagelijks gebruik in de keuken.

    Onderhoud

    Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

    Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden van wat zuurdere producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

    Specificaties

    Specificaties voor: Kamakura Gyuto 210mm

    • Herkomst Japan
    • Lengte Lemmet 210 mm
    • Staalsoort RVS 1k6
    • Heft RVS Kamakura-bori style

    Reviews

    Recent bekeken

      • Rooij Kamakura Gyuto 210mm

      Kamakura Gyuto 210mm

      De Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes met een uniek handvat. Een echte alle...

      € 119,-

      De Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes met een uniek handvat. Een echte alle...

      Niet op voorraad

      • Hinoki hout snijplank

      Hinoki hout snijplank

      37cm x 24cm x 3cm. Gemaakt van Japans cypress hout. De olie (hinokitiol) in het hout maakt...

      € 89,-

      37cm x 24cm x 3cm. Gemaakt van Japans cypress hout. De olie (hinokitiol) in het hout maakt...

      Niet op voorraad

      • Rokkakkei Rokkakkei Muurmagneet

      Rokkakkei Muurmagneet

      Hand gemaakt in Nederland. Berg je messen netjes op en show ze met trots met deze unieke m...

      € 185,-

      Hand gemaakt in Nederland. Berg je messen netjes op en show ze met trots met deze unieke m...

      • Niida Honke Niida Shizenshu Ginjō

      Niida Shizenshu Ginjō

      Een soepele natuurlijke Ginjō sake van Niida Honke. Een vleugje fruitaroma en een lichte ...

      € 34,50

      Een soepele natuurlijke Ginjō sake van Niida Honke. Een vleugje fruitaroma en een lichte ...

      • Rooij Kamakura Nakiri 175mm

      Kamakura Nakiri 175mm

      Dit Japans Nakiri mes is 2-zijdig geslepen met een dun bladprofiel en een uniek handvat. H...

      € 109,-

      Dit Japans Nakiri mes is 2-zijdig geslepen met een dun bladprofiel en een uniek handvat. H...

    Beschikbaar in de winkel

    Sluiten
    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box

      Op voorraad

      Op voorraad

      Op voorraad

      Niet op voorraad

      Niet op voorraad

      Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

      Kamakura Gyuto 210mm

      Kamakura Gyuto 210mm

      € 119,-